Matematik

Polynomier

01. oktober 2008 af Mrs Brown (Slettet)

hej allesammen

er gået lidt i stå, håber der nogen som vil forklare :)

Bestem k,  så -2 er rod i polynomiet p(x)= x^3 + kx^2 - 3x + 6

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: For en rod skal det gælde, at p(r)=0, hvor r er rod i polynomiet. Indsæt derfor -2 på x's plads og sæt det lig nul - isoler herefter for k.


Svar #2
01. oktober 2008 af Mrs Brown (Slettet)

Tusind tak, nu virker det mere overskueligt..

hmm men hvad hvis jeg har en opgave der siger:

Forkort brøken:

x^2 + 2x / 4x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er tæller og hvad er nævner? Prøv lige at sætte en parantes. :)


Svar #4
01. oktober 2008 af Mrs Brown (Slettet)

U right undskyld :)

Tæller -> x^2 + 2x

Nævner -> 4x +8


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at sætte x udenfor parantes i tælleren og se, om du ikke kan forkorte lidt. :)


Svar #6
01. oktober 2008 af Mrs Brown (Slettet)

hmm :S

Tæller: x(x+2)

Nævner : 4x + 8

Går x'erne så ud med hinanden ?

Jeg ved det lyder som en dum blondie, men er rimelig forvirret :)


Brugbart svar (2)

Svar #7
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Ikke helt - du skal være liiiidt mere snedig. Hvad sker der, hvis du nu forlænger brøken med 4 og samtidig sætter x udenfor parantes i tælleren?

4*(x^2+2x)/4*(4x+8) = (x(4x+8))/(4(4x+8))=x/4


Brugbart svar (2)

Svar #8
01. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

x(x+2)/(4(x+2)) = x/4


Svar #9
01. oktober 2008 af Mrs Brown (Slettet)

Nu jeg med ... Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Det var skam så lidt - husk at markere brugbare indlæg som "Brugbare" - fortsat god aften.


Svar #11
01. oktober 2008 af Mrs Brown (Slettet)

Jo da det gør jeg med glæde :)


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.