Matematik

isoler x?

02. oktober 2008 af rasmus-b (Slettet)

isoler x i udtrykket d+bx=ax+c

for hvilke værdier af a og b kan det ikke lade sig gøre??

Vil gerne have mellemregninger med


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: d+bx=ax+c <?> bx-ax=c-d <=> x(b-a)=c-d <=> x=(c-d)/(b-a);  for b-a forskellig fra 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af c_aastrup

Da det ikke giver mening at dividere med 0, så skal a og b være forskellige. Udover dette kan de være alle tal man kan tænke sig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2008 af c_aastrup

Ups... Min matematik-kode fuckede up. Se bort fra det der center/imgsrc


Skriv et svar til: isoler x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.