Matematik

rentesregning ?

02. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

hej .. jeg har et problem kan ikke huske formlen man bruger til f.eks. hivs jeg har sparet 50.000 kr. op, som står på en konto, hvor f.eks får en månedlige rente er på 0,3 %. også hvis jeg sætter 3.000 kr. ind på kontoen hver måned. hvordan finder man så saldoen efter 5 år . ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af c_aastrup

50000*(1+0.003)^(5*12) = 59844.74


Svar #2
02. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

de 3000 kr. som man sætter ind hvert mdr. er ikke talt med ?

eller er jeg helt forkert på den .


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2008 af c_aastrup

Det er så meget som de 50.000 vokser. Den med de 3000 kr om måneden er mere bøvlet, jeg vil foreslå du sætter det op i Excel.

De første 3000 kr vil stå der i 59 måneder, de næste i 58 måneder, de næste i 57 måneder osv..


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2008 af Isomorphician

A60 = (3000/0,003)((1,003)60 - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2008 af c_aastrup

Jeg får det til

3000.000 3009.000 3018.027 3027.081 3036.162 3045.271 3054.407 3063.570
3072.761 3081.979 3091.225 3100.498 3109.800 3119.129 3128.487 3137.872
3147.286 3156.728 3166.198 3175.696 3185.224 3194.779 3204.364 3213.977
3223.619 3233.289 3242.989 3252.718 3262.476 3272.264 3282.081 3291.927
3301.803 3311.708 3321.643 3331.608 3341.603 3351.628 3361.683 3371.768
3381.883 3392.029 3402.205 3412.411 3422.649 3432.917 3443.215 3453.545
3463.906 3474.297 3484.720 3495.174 3505.660 3516.177 3526.725 3537.306
3547.917 3558.561 3569.237 3579.945

og når man ligger det til 59844.74 får jeg 256739.50


Svar #6
02. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

hvad så hvis jeg skal flette de 2 ting sammen .. altså de 50000 kr. og 3000 kr om mdr i 5 år og hvor renten er 0,3% månedlig.

er det så : 50000 + (3000/0,003)((1,003)60 - 1) = xxxxxxxx kr.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2008 af c_aastrup

Svar #4 er absolut en del smartere end mit forslag, man skal bare huske at lægge de 59844.74 til


Svar #8
02. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

det vil så sige at den ligning jeg har stillet op er korrekt ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2008 af c_aastrup

Dit svar #6 er forkert er forkert for de 50000 vokser jo også over de 5 år.

(3000/0,003)((1,003)60 - 1) handler kun om de 3000 månedlige


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2008 af c_aastrup

Og husk at det 60 er i en potens :)


Svar #11
02. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

det vil så sige at den ligning jeg har stillet op er korrekt ?


Svar #12
02. oktober 2008 af Tuannie (Slettet)

ja okay .. men skal man såå bare lige de 2 tal sammen .. =?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. oktober 2008 af c_aastrup

Puhh... nu er der efterhånden så mange tal. Du skal regne

(3000/0.003)*((1.003)^60 - 1)+50000*(1+0.003)^(5*12) = 196894.8 + 59844.74 = 256739.5 


Skriv et svar til: rentesregning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.