Matematik

Opstil en ligning

04. oktober 2008 af Gylledrengen (Slettet)

Diophants ungdom varede en sjettedel af hans liv, han fik skæg efter yderligere en tolvtedel, og efter en syvendedel mere af hans liv blev han gift. Fem år efter fik han en søn, som levede halvt så længe som faderen, og Diophant døde 4 år efter sønnen. Udregn hvor gammel Diophant blev ved at opstille en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

x = 1/6x + 1/12x + 1/7x + 5 + 1/2x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Vi kalder hans levetid for x.

x = x/6+x/12+x/7+5+x/2+4


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2008 af janko (Slettet)


x= 1/6x + 1/12x + 1/7x + 5 + 1/2x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Nu skulle det være slået helt fast!


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2008 af janko (Slettet)

hah,, ja, mon ikke!... havde ikke lige set, at i andre havde svaret.:)

men det er da altid noget, at vi er enige


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#5 Ja, det ser lovende ud - men hvem ved, måske har vi alle lavet samme fejl...


Svar #7
04. oktober 2008 af Gylledrengen (Slettet)

Hvordan udregner man så hans alder?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2008 af daleif (Slettet)

find x


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

x = x/6 + x/12 + x/7 + 5 + x/2 + 4

⇔ 1 = 1/6 + 1/12 + 1/7 + 5/x + 1/2 + 4/x

⇔ 1 - 1/2 - 1/6 - 1/7 - 1/12 = 9/x

⇔ x = 9/(1 - 1/2 - 1/6 - 1/7 - 1/12) = 84 år


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2008 af janko (Slettet)

84


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2009 af Noldidk (Slettet)

Hey mange tak for svaret simpelthen det bedste jeg har fundet :) !!!


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.