Matematik

Redcering

05. oktober 2008 af randomnumber (Slettet)

Dav, har brug for noget reducerings hjælp.

((a - b)(a + b) + 2(a + b)) / (a^2 - b^2) - 2 / (a - b)

Billede link: http://img125.imageshack.us/img125/1874/56725751wb4.png

Her er hvad jeg kom frem til;

((a - b)(a + b) + 2(a + b)) / ((a - b)(a + b)) - 2 / (a - b) ⇔

2(a + b) - 2 / (a - b) ⇔

2a + 2b -2 / (a - b) ⇔

(2a + 2b)(a - b) - 2 ⇔

2a^2 + 2ab - 2ab - 2b^2 - 2 ⇔

2a^2 - 2b^2 - 2

Dog hvis jeg bedr lommeregneren om at gøre det får den;

(a - b + 2) / (a - b)

Nogle der kan forklare hvordan lommeregneren kan opnå dette resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Isomorphician

((a-b)(a+b) + 2(a+b))/(a2 - b2) - 2/(a-b) =

((a2-b2) + 2(a+b))/(a2-b2) - 2/(a-b) =

(a2-b2)/(a2-b2) + 2(a+b)/((a-b)(a+b)) - 2/(a-b) =

1 + 2/(a-b) - 2/(a-b) =

1


Skriv et svar til: Redcering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.