Matematik

Elastisitet

05. oktober 2008 af fiskeren22 (Slettet)

Har brug for nogle hints, da jeg er gået i stå med følgende opgave:

f(x) =y=(x-a+1)^(-1/a)

Mine udregninger:

El=(-1/a)(-ax/(x^(-a)+1)=ax/(ax^(-a)+a)

Men de er vidst helt i hampen 


Svar #1
05. oktober 2008 af fiskeren22 (Slettet)

 Har siddet og kogt lidt mere med den selv. Er kommet frem til følgende istedet:

f(x) = [x^(-a)+1]^(-1/a)
f’(x)= (-1/a) [x^(-a)+1]^((-1/a)-1)*(-ax^(-a-1)) = [(-x^(-a)+1)^((-1/a)-1)*(-ax^(-a-1)]/a
El_xf(x)= ([(-x^(-a)+1)^((-1/a)-1)*(-ax^(-a-1)]/a) *[x/(x^(-a)+1)^(-1/a)]


Skriv et svar til: Elastisitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.