Matematik

Rigtigt skrevet op?

06. oktober 2008 af Peaco (Slettet)

Hej!

Er de her rigtig skrevet op/regnet?

lnx = 3 => elnx = ln3 = x = ln3

ex = - 2 => ln(e) = 1, ln(e) * (-2) = -2 (også kan skrives 1/e-2 ?) 

ln(1) = 0 => dette fordi at lna(a/a) = lna - lna = 0 

ln(e-1) = ln(e) = 1, ln(e) * (-1) = 1 * (-1) = -1


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er ikke helt rigtigt.

ln(x)=3 <=>

eln(x)=e3 <=>

x=e3

Her siger du ey på begge sider, hvor y er udtrykket på begge sider.

Husk at gøre de samme ting på begge sider. De andre ting er heller ikke helt rigtigt, prøv igen :)


Svar #2
06. oktober 2008 af Peaco (Slettet)

når ja, kan godt se fejlen i det du rettede.

så må :  ex = - 2 => lnex = ln(-2) =x = ln(-2)? 

hvad fejler de to andre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

ex=-2 <=>

ln(ex)=ln(-2) <=>

x*ln(e)=x=ln(-2)

I sidste linje benyttede jeg at ln(e)=1.

ln(1)=0

eln(1)=1=e0

Et hvert tal opløftet i 0 er 1.


Skriv et svar til: Rigtigt skrevet op?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.