Fysik

Beregn trykket

07. oktober 2008 af bathory (Slettet)

Beregn trykket i bunden på en cylindrisk tank med en diameter på 4 m, når den indeholder 120 m3
af en væske med en densitet på 1020 kg/m3.

Jeg mangler lige formlen for trykket.

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2008 af Jerslev

#0: Den står nok i din bog - ellers prøv at overveje, hvad der kan bidrage til trykket på bunden af tanken.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

F = ρ * V * g


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

hvor ρ = 120m3                V = 1020kg/m3                        g = 9,82m/s2


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2008 af Jerslev

#2: Du glemmer det atmosfæriske tryk.

- - -

mvh

Jerslev


Skriv et svar til: Beregn trykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.