Matematik

er helt lost hjælp

07. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

øvelse 143

a)tegn graferne for funktionerne f(x)=x^3-x+1 og g(x)=3x+1

b) løs ligningen f(x) = g(x)

c) bestem arealet af det område i første kvadrant, der afgrænses mellem graferne for f(x) og g(x)

jeg har tegnet graferne.

men hvordan løser jeg b og c..

hjælp tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

b)

x^3-x+1 = 3x+1, løs x


Svar #2
07. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

ja hvordan? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

mon ikke du må bruge CAS-værktøj.?

Med den forudsætning, kan du få den løst til, x =2 v x = 0 v x =-2


Svar #4
07. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

jeg må nemlig ikke bruge solve?

kan den ikke løses i hånden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Jo.

x^3-x+1 = 3x+1

x^3-4x = 0

x(x^2-4) = 0

Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

jo, du kan sagtens udregne pr. håndkraft vha. nulreglen


Svar #7
07. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

hvordan kommer jeg frem til x =2 v x = 0 v x =-2 vha. nulreglen
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Tja, du starter med at slå op hvad nulreglen siger.


Svar #9
07. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

jamen vi har slet ikke om nulreglen lige nu..

jeg havde håbet I lige kan minde mig om hvordan man præcis udregner det

håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Ok. Nulreglen siger at for at et produkt kan blive 0 må (mindst) en af faktorerne være 0. Du skal altså løse:

x = 0

og

x^2 - 4 = 0

De værdier du kommer frem til er så løsningerne til 3.gradsligningen.


Svar #11
07. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

vi har ikke haft om 3. gradsligninger. jeg mener vi kun har haft om 2.

jeg solver bare...

hvad med sidste spørgsmål? :)


Svar #12
07. oktober 2008 af andersxx (Slettet)

1. kvadrant.

er det ikke på positiv x aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Ideen er jo at du ved at omskrive ligningen, og bruge nulreglen, kan løse den ved bare at løse en første og en andengradsligning istedet. Og jo x-aksen er positiv i 1. kvadrant.


Skriv et svar til: er helt lost hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.