Matematik

HJÆLP!

08. oktober 2008 af mirgjena (Slettet)

    Heej alle jer som vil hjælpe mig med det her fucket noget.

 vi har blækregning for! jeg skal være færdig til næste uge. og jeg er bare total dum til ligningerne! jeg har lavet alle de andre opgaver undtal den der :

 -5x+7+3x =3 (-2x-5=

Pleas hjælp mig . ps.  vis du vil svare mig, så skriv lige hvordan det er du gør. ( skriv ik kun hvad x er) Pleazzzzz  :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

-5x+7+3x =3 (-2x-5)

⇔ (lægger led med x sammen på venstre side og ganger 3 ind i parentesen på højre side)

-2x+7 =-6x-15

⇔ (lægger 6x til på begge sider for at x forsvinder fra højre side)

4x+7 = -15

⇔ (trækker 7 fra på begge sider)

4x = -22

⇔ (dividerer med 4)

x = -5,5


Svar #2
08. oktober 2008 af mirgjena (Slettet)

Taak. men er du sikker ? fordi at alle dem fra min klasse for det til 2 . og min veninde siger også at det giver 5 . sååe jeg ved ikk hvad jeg skal gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af Isomorphician

Hvis ellers opgaven er skrevet korrekt ind, så er udregningen i #1 korrekt.

Du kan prøve at indsætte -5,5 på x's plads og regne efter:

-5(-5,5) + 7 + 3(-5,5) = 3(-2(-5,5) - 5)

27,5 + 7 - 16,5 = 3(11 - 5)

18 = 3(6)

18 = 18


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.