Matematik

hældningskoefficienten.. OMG!? hjælp

08. oktober 2008 af Pudderplet_ (Slettet)

her er en opg. som jeg ikke rigtig har lært. vil blive glad hvis i kunne hjælpe

En ret linie har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).

Bestem en forskrift for den funktion f , der har denne rette linie som graf.


Brugbart svar (4)

Svar #1
08. oktober 2008 af Pauwel (Slettet)

Du kender ét punkt samt ligningens hældning. Dem sætter du ind i ligningen

y - y0 = a(x - x0)

dvs.

y - 0 = -2(x - 3)

y = -2x + 6

Hvilket også er din forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af albaah (Slettet)


Skriv et svar til: hældningskoefficienten.. OMG!? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.