Matematik

andengradligning

09. oktober 2008 af mm :) (Slettet)

a. løs ligningen x^2 -2x -8= 0

x= 3,64575 V x= -1,64575

b. Bestem konstanten c, så ligningen x^2 - 2x +c= 0 har netop en løsning

Jeg forstår ikke hvad der menes med opgaven b?

På forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af Isomorphician

Hint:

Hvad skal diskriminanten være lig med for at en andengradsligning har netop én løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2008 af Isomorphician

x2 - 2x - 8 = (x-4)(x+2)

Løsninger: x = 4  v  x = -2


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/134552


Svar #4
09. oktober 2008 af mm :) (Slettet)

diskriminanten skal være lig med 0, for at ligningen kun skal have en løsning..


Svar #5
09. oktober 2008 af mm :) (Slettet)

Jeg forstår det stadigvæk ikke..


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. oktober 2008 af Isomorphician

Diskriminanten i:

x2 - 2x + c = 0

d = (-2)2 - 4*1*c

Da d skal være lig 0:

0 = 4 - 4c


Svar #7
09. oktober 2008 af mm :) (Slettet)

hmm..

jeg løste den her ligning:

0= -2^2 -4*1 *c

og fik -1

så c= -1, for at ligningen kun skal have en løsning?


Svar #8
09. oktober 2008 af mm :) (Slettet)

okay, tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. oktober 2008 af Isomorphician

Kig på nederste linje i #6 og løs den mht c


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Opgaven kan lettere løses vha. partialbrøker.


Svar #11
09. oktober 2008 af mm :) (Slettet)

er det ikke 0= -4 - 4c

da -2^2 giver -4?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#11.

NEJ!!!


Skriv et svar til: andengradligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.