Matematik

dy/dx

11. oktober 2008 af Cille-muus (Slettet)

Hej.

Er der nogen som kan hjælpe mig med at finde et udtryk for dy/dx for en kurve?

kurven er givet ved ligningen (x+2y)^3-x^2+3y=63


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2008 af mathon

3(x+2y)2*(1+2(dy/dx)) - 2x + 3(dy/dx) = 0

3(x+2y)2 + 6(x+2y)2 (dy/dx) - 2x + 3(dy/dx) = 0

(6(x+2y)2+3)dy/dx = 2x-3(x+2y)2

dy/dx = (2x-3(x+2y)2)/(6(x+2y)2+3)


Svar #2
11. oktober 2008 af Cille-muus (Slettet)

hmm kan du ikke vise mig hvordan man gør det uden at inddrage dy/dx med i dine beregninger? Jeg synes det er lidt forvirrende at forstå..


Skriv et svar til: dy/dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.