Matematik

Lineære funktioner

13. oktober 2008 af Mindste My (Slettet)

Hej alle!

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal beregne koordinatsættet til linjens skæringspunkt med x-aksen. Jeg forstår bare ikke, hvad det er jeg skal gøre? Nogen der kan hjælpe lidt? :o)

My.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2008 af Isomorphician

Hint:

Hvad er y-værdien for alle punkter på x-aksen?


Svar #2
13. oktober 2008 af Mindste My (Slettet)

Altså jeg har ikke lavet en graf. Jeg skal beregne ud fra min regneforskrift som er y=-0,4x+4,2.

Jeg ved bare slet ikke hvad jeg skal gøre. :o) Hehe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2008 af Isomorphician

Hvis du kigger på et koordinatsystem, ved hvilken y-værdi ligger x-aksen?


Svar #4
13. oktober 2008 af Mindste My (Slettet)

Hmm, altså det forstår jeg ikke helt. Altså Der hvor grafen skærer x-aksen, der er y-værdien jo nul? Oder was?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2008 af Isomorphician

Ja.

Så hvad skal din forskrift være lig med for at finde det punkt hvor linjen skærer (er lig med) x-aksen?


Svar #6
13. oktober 2008 af Mindste My (Slettet)

Pas, det ved jeg ikke. Jeg er rimelig blank, og ved slet ikke hvad man mener med koordinatsættet?

Er jeg helt umulig at arbejde med, haha.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2008 af Isomorphician

Da x-aksen ligger på linjen for y = 0, skal du finde den x-værdi hvor din linje har y-værdien 0.

Med andre ord:

0 = -0,4x + 4,2, hvor du så isolerer x


Svar #8
13. oktober 2008 af Mindste My (Slettet)

Hmm, så hvis jeg isolerer x står der          x = -0,4 - 0 + 4,2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2008 af Isomorphician

#8

Nej.

0 = -0,4x + 4,2

Læg 0,4x til på begge sider:

0,4x = 4,2

Divider med 0,4 på begge sider:

x = 10,5


Svar #10
13. oktober 2008 af Mindste My (Slettet)

Ja, okay det kan jeg godt se nu :o)

Så når jeg indsætter det i et koordinatsæt hedder det så (10,5 , 0)?

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2008 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.