Matematik

Niveaukurver

16. oktober 2008 af stol (Slettet)

http://peecee.dk/uploads/102008/Screenshot-31.png

Så jeg skal kigge på c = f(x,y)

For 3 er det: |y| = c - |x|, hvilket jeg ikke rigtig forstår. På niveaukurven er der negative y-værdier og hvis man kigger på ligningen skal jeg jo tage den numeriske værdi?


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. oktober 2008 af peter lind

Du kan da godt finde den numeriske værdi af et negativt tal. På figuren er c=1. For x<0,  y> 1 får du y=1+x da den numeriske værdi af et negativt tal x er -x. For også y < 0 bliver det -y=1+x elelr y=-1-x


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Men pga. den numeriske værdi, får du fire ligninger ud af |y| = c - |x|, idet |y|=|-y og |x|=|-x|, så du kan skifte fortegn på begge koordinater for hvert punkt på niveaukurven. Ligningerne er

1. y=c-x for x≥0 og y≥0

2. -y=c-x for x≥0 og y<0

3. y=c+x for x<0 og y≥0

4. -y=c+x for x<0 og y<0

Svarende til de fire rette linjestykker som kurven er sammensat af.


Svar #3
18. oktober 2008 af stol (Slettet)

Selvfølgelig! Mange tak.


Skriv et svar til: Niveaukurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.