Matematik

Differentialligning

17. oktober 2008 af osmannerriget (Slettet)

Funktionen f er en løsning til differentialligningen

dy/dx = y+1

I punktet P(x0,(f x0)) har grafen f en tangent med ligningen y= 3x+5

Bestem koordinatsættet til P.


Svar #1
17. oktober 2008 af osmannerriget (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med ovenstående differentialligning er rimelig lost =/


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2008 af mathon

dy/dx = yo+1 = 3

f(xo) + 1 = 3

xo = (f(xo)-5)/3


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Med lidt forklaring....

da du ved, at tangenten har hældningen 3, kan du sætte dy/dx dvs. f(xo)+1 lig 3.

f(xo)+1=3 f(xo)=2

Da der står, at tangentligningen er y= 3x+5, ser du, at x er

xo=(f(xo)-5)/3=(2-5)/3=-3/3=-1

kontrol

y=3(x-xo)+f(xo)=3(x-(-1))+2=3x+3+2=3x+5

punktet er derfor P(x0,(f x0)) = P(-1,(f (-1)))


Svar #4
17. oktober 2008 af osmannerriget (Slettet)

Tak for hjælpen begge to :)

MEN jeg er ikke helt med på hvad der indsættes i her:

Da der står, at tangentligningen er y= 3x+5, ser du, at x er

xo=(f(xo)-5)/3=(2-5)/3=-3/3=-1

Har markeret det med fed :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

f(xo)=y og xo=x, hvorfor det ses, at jeg bare har isoleret x i y= 3x+5


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.