Matematik

Differentialregning

17. oktober 2008 af Sikjaer91 (Slettet)

Heey

I øjeblikket har vi i 2.g (C) niveau om Differentialregning, og lad mig sige det sådan jeg er lost, og har prøvet at læse i mine matematik bøger men jeg synes ikke de forklare det på en ordenligt måde så jeg forstår det.

Derfor tager jeg chancen her:P

Mit simple spørgsmål lyder: Hvad er Monotoniforhold, og i hvilken sammenhæng kan jeg bruge det (evt giv et eksempel)

Her er fx en opgave vi fik stillet: f'(cx)=x^2-12x

a) Bestem monotoniforholdene for f(x)

Tegn, giv eksempler, henvis til en hjemmeside eller bøger der evt kan hjælpe mig.

KH Mads :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af janko (Slettet)

Grafen for den oplyste funktions differentialkvotient f´(x) = x2 - 12x , , er en grenopadvendende parabel med rødderne 0 og 12.

monotoniforholdene for f(x)

for x<0 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

for 0<x<12 er f'(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

for x>12 er f'(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende

for x = 0 har f(x) således lokalt maksimum
for x = 12 har f(x) således lokalt minimum

/Ayhan


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

http://www.google.dk/search?sourceid=navclient&hl=da&ie=UTF-8&rlz=1T4HPEB_daDK257DK257&q=monotoniforhold

Der er meget at vælge imellem.

Når du skal finde monotoniforholdene, skal du finde den afledte funktion, sætte den lig 0 og løse mht. x.

Derefter er det at finde "op- og nedgange" mellem disse x-værdier - de såkaldte ekskremaer - og derved beskrive grafen...


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.