Kemi

Koncentration?

17. oktober 2008 af odkjnykr (Slettet)

1,504 g malakit opløses i svovlsyre og hældes derefter gennem et filter ned i en 100 mL målekolbe. Der fyldes op med demineraliseret vand. Absorbansen måles, A = 1,22.

Ved at aflæse på en graf får jeg koncentrationen af Cu(2+) tl 0,148 M

Formlen for malakit Cu2CO3(OH)2

Opgaven lyder: Find formlen for malakit og vis at resultatet er i overnesstemmelse med den fundne formel.

Hvad gør man?

På forhånd mange tak for hjælpen.. :)


Svar #1
17. oktober 2008 af odkjnykr (Slettet)

Skal jeg måske regne mig frem til koncentrationen af Cu(2+) ud fra formlen for malakit?


Svar #2
18. oktober 2008 af odkjnykr (Slettet)

Jeg har nu prøvet at opskrive et reaktionsskema for malakit opløst i svovlsyre.

Cu(CO3)(OH)2 + 2 H2SO4  --> " CuSO4 + CO2 + 3 H2O

Jeg er meget i tvivl om det, og jeg skal jo bruge Cu(2+) for at beregne koncentrationen og på den måde sammenligne med det aflæste resultat.

Håber nogen vil hjælpe mig..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af lielie (Slettet)

hej

du skal først udregne molarmassen for malakit. og når du kender massen, kan du finde stofmængden. du skrev at du kender volumen, så derfor kan du også udregne den formelle koncentration af malakit, og bagefter kan du regne den aktuelle koncentration.(den aktuelle koncentration=0, fordi at svovlsyren har opløst malakit til kobber(II)-, carbonat- og hydroxidioner.

håber du kan finde rundt i det ;)

lielie


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af mathon

M(Cu2CH2O5) = (2*63,546+12,011+2+1,0079+5*15,999) g/mol = 221,114 g/mol

CuCO3*Cu(OH)2(s)  +   2H2SO4(aq)   --->   2CuSO4(aq)    +   CO2(aq)   +   3H2O(l)

n(Cu2CH2O5) = (1,504 g)/(221,114 g/mol) = 0,006802 mol

0,006802 mol malakit ækvivalerer 0,013604 mol Cu2+(aq)

[Cu2+(aq)] = (0,013604 mol)/(0,1 L) = 0,13604 M ≈ 0,14 M

til sammenligning med den aflæste 0,15 M
aflæsningsusikkerheden taget i betragtning
stemmer ganske godt overens


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2010 af Lullul (Slettet)

Hej - hvor ved du det fra:

0,006802 mol malakit ækvivalerer 0,013604 mol Cu++??

Jeg har fået de 0,006802 mol, men kommer ikke videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2010 af Lullul (Slettet)

Har fundet ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2013 af MBaza (Slettet)

hvor kommer Cu2CH2O5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2013 af MBaza (Slettet)

never mind


Skriv et svar til: Koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.