Matematik

vedr. stamfunktioner

17. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

der stå at jeg skal bestemme den stamfunktion til f(x)=x^2+3x+5 hvis graf går gennem punktet (2,3)

og jeg har sagt funktionen = 2x+3+k   <=>    3= 2*2+3 <=> 3=7+k <=> 3-7=k <=> -4=k

så 2x+3-4 =   2x-1

er dette rigtigt el. skal jeg siger

f(x)=x^2+3x+5  <=>x^3/3+3x^2/2+5x  ??? men så ved jeg ikke hvordan jeg skal fortsætte derfra til jeg finder grafen som går gennem punktet (2,3)

håber nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=x2+3x+5 gennem punktet (2,3)
F(x)=1/3x3+1.5x2+5x+k

Bestemmer så konstanten k ved at indsætte punktets koordinater i forskriften for F(x):

3=1/3*23+1.5*22+5*2+k

-7=1/3*8+1.5*4+k

-13=1/3*8+k

k=-13-8/3=-15.6667

Hvorfor stamfunktionen er F(x)=1/3x3+1.5x2+5x-15.6667
 


Skriv et svar til: vedr. stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.