Matematik

differentialregning

18. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey der ude.

jeg har en opg, som jeg ikke kan finde ud af. håber i kan hjælpe.

idet a og b er reelle tal, er der givet funktionerne f(x)=ax^2+b og g(x)= 2*√x, x>0

a. bestem tallene a og b, sådan at graferne for f(x) og g(x) går gennem punktet A(1,2), og således at graferne har en fælles tangent i A.

b. tegn graferne, og bestem en ligning for fællestangenten.

på forhånd tak. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

a) de får givet 2 oplysninger, at f og g skal gå igennem samme punkt, dvs f(1)=g(1) og at begge funktioner i dette pukt har samme hældning, dvs f'(1)=g'(1). Heraf får du to ligninger du kan løse for a og b

b) brug standardformlen for en ret linie med en bestemt hældning gennem et bestemt punkt
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2008 af c_aastrup

a)

Ovenstående svar er helt korrekt. Du skal bare huske, at det er nemmest at kigge på de afledte først. Vi har

og dermed

Samme hældning for x=1 giver

g(x) går gennem (1,2), og nu skal vi finde b så f(x) også går igennem. 

 b) Standardformel


Svar #3
18. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

tusind taak you 2 .. :D..


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.