Matematik

Hjælp..

19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Opgaven lyder:

Opgave 3

Betragt f : [0; 1] --> R givet ved f(x) = x^2 + 1, og g : [−2¼; 2¼] --> R givet ved
g(x) = sin(x). Ifølge sætning 3 findes et tal c, 0 < c < 1, så
f′(c) =f(1) − f(0)/1 − 0
.
Udregn c. Tilsvarende findes d, −2¼ < d < 2¼, så
g′(d) = g(2¼) − g(−2¼)/2¼ − (−2¼)
.
Der er mere end et d der opfylder ligningen ovenfor. Hvad er de mulige værdier for d?

Bemærk at hvis der står 1/4 så er det lig med pi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af peter lind

Der er ingen sætning, der siger, der kun findes en værdi for d, så alle løsninger er korrekte.


Svar #2
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Hvordan udregner jeg så c..? som der står længeder oppe i opgaven.. ved du det.?


Svar #3
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

kunne virkelig godt bruge oget hjælp..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2008 af peter lind

Beregn f(0) og f(1) samt f'(x). Indsæt dette i din ligning.


Svar #5
19. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Kan du lokks til at hjælpe mig med det..?:-)


Skriv et svar til: Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.