Matematik

Diskriminant

20. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

-2 * x2 + k * x - x - 2

hvad er

a

b

c

?

har ingen anelse synes bare ligningen er for lang til at finde a b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Sammenlign:

ax^2+bx+c=0 med -2x^2 + k * x - x - 2=0, denne omskrives lidt, hvorved det muligvis er lidt lettere at se:

-2x^2+(k-1)x-2=0        (jeg antager, at denne skal være lig nul)

Hvad er a, b og c? Skriv dine bud ind nu, så kigger vi på det i fællesskab :-)


Svar #2
20. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

a = -2x2

b = 2-(k-1)x

c = -2??


Svar #3
20. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

ups

b = (k-1)x mente jeg

men forstår bare ikke hvor 1 kommer fra=


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

det er kun koeffcienten, dvs. x skal udelades.

1 kommer fra følgende:

k * x - x her står der som sådan også: kx-1x, x sættes herefter udenfor parentes, hvorved det fås:

(k-1)x

- Ellers korrekt :-)

(Prøv at søge på andengradsligninger i både forum og opgaver, jeg ved, at der er gode forklarende eksempler på andengradsligningen herinde, jeg har selv lavet og rettet nogle af dem)

- Men fortsat god aften mvh. Dan


Svar #5
20. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

undskyld en dumt spørgsmål, men for at finde diskriminanten til denne her ligning bruger man så formlen:

d = -b + √b2 - 4ac / 2a

d = -b - √b2 - 4ac / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

nej, d=b^2-4ac, med andre ord: det der står inde under kvadratroden.

Men formlen er ellers korrekt, hvis man ellers ser bortfra, at på venstre siden burde står x1 eller x2(ved den sidste)


Svar #7
20. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

omg, hvordan vil du bruge formlen til denne her ligning.. det er da pisse svær når man har bogstaver


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)


Svar #9
20. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

har set den. men problemet her er bare at der er bogstaver med. hvis det var tal var det pisse nemt


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Det er samme princip, du indsætter koefficienterne, det ændrer intet - selvom du intet rigtigt svar får ud af det.

Det kunne tænkes, at du skulle finde nogle værdier af k, for hvilke andegradsligningen har to løsninger osv...


Svar #11
20. oktober 2008 af Lulles (Slettet)

men hvad går det ud på hvis opgaven lyder

bestem k, så ligningen netor har en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2008 af natasjae (Slettet)

nogen der lige har lyst til at forklare hva en diskriminant er ? med ord :)

er lost... svar hurtigst muligt :)


Skriv et svar til: Diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.