Matematik

Integralregning

21. oktober 2008 af Bøw (Slettet)

Hej
Jeg har brug for lidt hjælp..

Betragt de 2 funktioner

f(x) = 4 * sq(x-1) og g(x) = - 1/5x^2 + 2x + 3

Graferne for funktionerne afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M, der har et areal. Funktionerne bruges som en model for fremstilling af en træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x-aksen.

Så skal jeg bestemme skålens trærumfang.
 

Altså ved jeg skal bruge formlen for rumfang ellers ved jeg ikke rigtig hvordan jeg skal komme videre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal benytte, at du kan udregne volumet af omdrejningslegemet. ;)


Svar #2
21. oktober 2008 af Bøw (Slettet)

Vil du hjælpe mig lidt på vej??

Ja jeg skal bruge formelen : V= pi * S f(x)^2 dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv at tegne funktionen, og herved få et overblik over opgaven(dvs. du kan se hvor grænserne er, og herefter kan du hurtigt bestemme dem)

Ellers plot det ind i formlen og regn.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.