Matematik

maat

22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

skal forstille en skema:

Varighed
(minutter) 25 | 35 | 45 | 55 | 120 | 240 | 480 | 730


Intensitet
(L pr. sekund pr. ha) 147 | 110 | 92 | 78 | 42,9 | 23,3 | 13,5 | 9,8

Tabellen viser sammenhørende værdier af et regnvejrs varighed (målt i min.) og intensiteten af regnvejret (målt i L. pr. ha.)Det oplyses, at intensiteten som funktion af varigheden med god tilnærmelse kan beskrives ved en funktion med forskrift:
l(x) = k · xa
Hvor l(x) er intensiteten, og x er varigheden.

For et regnvejr R er varigheden det dobbelte af varigheden af et regnvejr S.

Bestem forholdet mellem intensiteten af S og intensiteten af R

Nogle der har ideer om hvordan man vil gøre d?


Svar #1
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

730 = 720 istedet sorry


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

l(S) = k * S^a

l(R) = k * R^a

Og du skal finde forholdet imellem disse altså:

L(S)/L(R)=(k * S^a)/(k * R^a)

Da R = 2*S kan dette indsættes istedet:

L(S)/L(R)=(k * S^a)/(k * (2S)^a)

L(S)/L(R)=S^a/(2S)^a

L(S)/L(R)= 2^(-a)

Du indsætter så din a-værdi og får resultatet.


Svar #3
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

kan det passe resultatet bliver 0.573


Svar #4
22. oktober 2008 af Nisa1 (Slettet)

eller 1,744


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

1,744 lyder rigtigt.


Skriv et svar til: maat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.