Matematik

Isolation

22. oktober 2008 af randomnumber (Slettet)

Dav. Har nogle problem med en ligning. Jeg skal isolere "P" i den flg. ligning:

t=(P*D)/(40*(K/S))+c

Jeg fik det dette:

t-c=(P*D)/(40*(K/S))

(t-c)(40*(K/S))=P*D

((t-c)(40*(K/S)))/D=P

Ifølge factlisten giver den:

P=40*(t-c)*(K/(S*D))

Hvor begår jeg fejlen?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af Isomorphician

Det drejer sig vist kun om en anden omskrivning.

Husk på at (a/b)/c = a/(b*c)


Svar #2
22. oktober 2008 af randomnumber (Slettet)

(t-c)(40*(K/(S*D)))=P

Det efterlader mig stadig med to parenteser?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2008 af Isomorphician

Ja, men du kan sætte 40 uden for parentesen og (t-c)*40 er det samme som 40*(t-c)


Svar #4
22. oktober 2008 af randomnumber (Slettet)

Ahh

t-c=(P*D)/(40*(K/S))

(t-c)*40*(K/S)=P*D

((t-c)*40*(K/S))/D=P

(t-c)*40*K/(S*D)=P

Mange tak.


Skriv et svar til: Isolation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.