Matematik

mellemregninger

26. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Er der nogen der vil give mig mellemregninger på de her opgaver?

Jeg skal i denne opgave løse eksakt og tilnærmet hver af de nedenstående ligninger:

a) 4x = 11
x • log(4) = log(11) <=>
x = log(11)/log(4) <=>
x =
Generelt:
log(ax) = x • log(a)

b) 5 • 2x = 31
2x = 6,2
log(2x) = log(6,2)
log(2)x = log(6,2)
x = log(6,2) / log(2)

c) 6x + 3 = 309 --> x = ln(309)/ln(6) - 3


d) 9 • 52x + 1 = 27 --> x = (ln(ln27/9)/ln(5)-1)/2

Opgave 14.13
Jeg skal i denne opgave løse eksakt og tilnærmet hver af de nedenstående ligninger:

a) 2x • 3x = 216  --> x = ln(216)/(ln(2)+ln(3))


b) 7x • 43x = 511 --> x = ln(511)/(ln(7)+3ln(4))


c) 8-x • 5x + 4 = 58 --> x = (ln(58)+4ln(5))/(-ln(8)+ln(5))


d) 2-x • 4x – 5 = 84 --> x = (ln(84)+5ln(4))/(-ln(2) + ln(4)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

For det første skal du skrive det ordentligt op. 7x • 43x = 511  skal aldrig løses med logaritme. du skl have noget opløftet i x, før det er en anvendelig metode.

Om vi simpelthen vil give dig mellemregninger til ca. 10 opgaver? røv selv først


Skriv et svar til: mellemregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.