Matematik

Differentialligninger og forskrifter

28. oktober 2008 af M;e (Slettet)

Er der mon nogen, der kan hjælpe med denne opgave?:

Om en funktion g oplyses, at g(0)=3 og at den er løsning til differentialligningen :

5y' - 2y = 0 (*)

a) Bestem en forskrift for g

Om en funktion f oplyses, at f er løsning til * , og at f'(0) = 2

b) Bestem en forskrift for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af peter lind

Omskriv ligningen til y'/y=2/5 og integrer


Svar #2
28. oktober 2008 af M;e (Slettet)

Opgave b) Hvordan bruger jeg oplysningen om, at f'(0)=2 til at bestemme en forskrift for f?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af peter lind

I den oprindelige ligning har du y' = 2y/5, så betingelsen siger at 2*y(0)/5 = 2 eller y(0)=5


Svar #4
28. oktober 2008 af M;e (Slettet)

Tusind tak, Peter!


Skriv et svar til: Differentialligninger og forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.