Matematik

Rente og annuitetsregning

29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

Et pengeinstitut tilbyder sine kunder to forskellige opsparigskonti.

En kunde ønsker at sætte 10.000 kr ind og de skal stå der i 5 år.

På den ene opsparingskonto er renten 3,0 % p.a. med halvårlig rentetilskrivninger.

På den anden opsparingskonto er der helårlig retetilskrivning.

2,0 % det første år

2,5 % det andet år

3,0 % det tredje år

4,0 % de efterfølgende år.

Er det rigtig at den første giver: 10000*(1,03^5-1)/0,03 = 53.091, 36

Og er det rigtig at den anden skal ser sådan her ud:

10000*(1,02)^1= 10200

10200*(1,025)^1= 10455

10455*(1,03)^1= 10768,65

10768,65*(1,04)^2= 11647,37


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af mathon

K10 = 10.000*1,01510 = 11.605,41
.....................................................

K5 = 10.000*1,02*1,025*1,03*1,042 = 11.647,37


Svar #2
29. oktober 2008 af babe87 (Slettet)

Det var en nemmer måde at skrive det op på.

Mange tak :)


Skriv et svar til: Rente og annuitetsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.