Matematik

Omskrivning af et udtryk

29. oktober 2008 af Abdu (Slettet)

Hej.

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Omskriv 4x^2-12x+9 til formlen (ax+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

(2x-3)2


Svar #2
29. oktober 2008 af Abdu (Slettet)

Men det er ikke til formlen (ax+b)^2.

Du omskriver den til (2x-3)2


Svar #3
29. oktober 2008 af Abdu (Slettet)

 #(2x-3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Du kan se det hvis du hæver parentesen:

(ax+b)^2 =a^2x^2 + b^2 + 2abx

Hvis du sammenligner med dit udtryk så må:

a^2 = 4

-->

a = 2

Og:

2ab = 2*2*b = -12

-->

b = -3

Altså som i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

At det skal skrives på formen (ax+b)^2 betyder bare (som ordet antyder) at udtrykket skal være formet på samme måde. a og b er bare to tal, og de kan findes som i #4.


Skriv et svar til: Omskrivning af et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.