Matematik

ligningssystem

01. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

Jeg oprettede tidligere et indlæg med denne samme opgave. Jeg kunne ikke se, hvor jeg havde udregnet forkert. Men nu har jeg endelig udregenet den og håber der er en der vil kigge den igennem. For at udregne den har jeg brugt ligningssystem med to ubekendte.

-x + 3y = 6
2x + y = -5

<=>

3(-x+3y)=6*3
9(2x+y)=(-5)*9

<=>

-3x+9y=18
18x+9y=-45

<=> (den nederste minuses med den øverste):

18x+9y-(-3x+9y)=(-45)-18 <=>

21x = -63 <=>

x=-3

Indsættes nu i en af ligningerne:

-x+3y=6 <=> - (-3) + 3*y = 6 <=> 6*y=6 <=> y=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af Peder Dingo (Slettet)

Rigtigt.


Svar #2
01. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

alletiders! tak :)


Skriv et svar til: ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.