Matematik

Monotoniforhold

02. november 2008 af quartz (Slettet)

Hej alle.

Jeg er stødt på et problem dagen før jeg skal aflevere min opgave.

Min lommeregner er gået i stykker, så jeg kan ikke regne efter, om det jeg laver er rigtigt.

Nogen der vil hjælpe?

Opgaven lyder:

En funktion er givet ved f(x)= 2x^4+5x^3-x^2-4x

a) Bestem monotoniforhold for f(x)
 

Jeg har differentieret funktionen og får det til:

8x^3+15x^2-2x-4. Kan det passe?

Herefter sætter jeg den differentierede funktion lig med 0.

f'(x)=0

8x^3+15x^2-2x-4=0

(for at løse ligningen ville jeg sætte x udenfor parantes)

x(8x^2+15x-2 (men hvor skal 4-tallet så hen??? for der skal jo intet x efter 4)

Kan nogen hjælpe mig? Jeg søger ikke resultater, bare bekræftelse på om jeg er på rette spor :) heheh.

TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af peter lind

Du har differentieret korrekt.

Løsningen af en 3 gradsligning bør gøres ved et gæt. For en en rational løsning vil der gælde , at den vil gå op i konstantleddet og nævneren vil være del med koefficienten til x^3. I det pågældende tilfælde skal du prøve med løsninger af fomen +-2^i, hvor -3<i<2


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.