Matematik

Hjælp !

03. november 2008 af tirolel (Slettet)

Hey alle. Er der ogen der kan hjælpe mig videre med løse de opgaver her :

1) ax^2+bx+c : Bestem ud fra grafen hvert af tallene a, b og c.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Funktionerne f og g er givet ved            f(x)= -2x^2-0,5x-3      og     g(x)= 4,2x-5

     a) bestem koorinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for     f og g.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) En matematisk model for sammenhængen mellem den daglige indtagelse af frugt og grønt mellem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark er givet ved

f(x)=b * X^a

Hvor f(x) angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x er det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønti gram. Neden stående tabel viser antal kræftdødsfaldt for forskellige indtag af frugt og grønt.:

Indtag af frugt og grønt (gram )           225                                    625

Antal kræftdødsfaldt                              15000                             9000

a) bestem tallene a og b

b) hvad er det daglige indtag af frugt og grønt, hvis det årlige kræftdødsfald er 10000 ?

c) hvor mange procent ville det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt, være større, hvis det årlige antal kræftdødsfald i Danmark var 5 % mindre ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4) Parablen P er graf funkotionen f givet ved f(x)= 0.25x^2+2X-1

a) bestem ligening for tangenten t til P i punktet R(5,f(5))

Tak for svarene allesammen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Af gode grunde kan vi ikke hjælpe med opgave 1. :)

Opgave 2: Sæt f(x)=g(x) og løs for x og udregn tilhørende funktionsværdier.

Opgave 3: Benyt eksponentiel regression til at bestemme a og b.

Opgave 4: Differentier f(x) og indsæt x=5 i f'(x) forat finde hældningen på tangenten. Benyt herefter punktet (5,f(5)) til at bestemme konstantledet.


Skriv et svar til: Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.