Matematik

Monotoniforhold

03. november 2008 af surfact1 (Slettet)

En funktion f har forskriften f(x)=x+a/ x+b, x>0

hvor a og b er positive tal og a<b

Bestem monotoniforholdene for f

Men hvordan skal jeg differantiere b og a?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2008 af mathon

a og b er konstanter

f '(x) = (1*(x+b)-(x+a)*1)/(x+b)2 = (b-a)/(x+b)2

nævneren er positiv for alle x

b-a > 0, da a<b

f '(x) > 0 for alle x, hvorfor f(x) er monotont voksende for alle x>0


Svar #2
04. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Jeg ved ikke, om jeg forstår det helt rigtigt.. Dvs. at jeg ikke skal lave en monotonilinje, bare begrunde, at den er voksende?


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.