Matematik

Halvering af punktmængde

05. november 2008 af badooo (Slettet)

Halløj

Jeg undskylder for repost, men når ens tidligere indlæg er nået ned på tredje eller fjerde side når man bladrer forum igennem, så er det sgu en umulighed at få svar igen.

Jeg har f(x) = sqrt(x)

Jeg skal finde arealet under grafen fra x = 0 til x = 3 - det har jeg gjort

Jeg får at vide at linjen med ligningen y = c halverer punktmængdens areal. Jeg skal finde c. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Først er A=int(f(x),0,3)      int=integrale og: ,0,3 er grænserne.

Du finder c ved at side:

A/2=int(f(x),0,c)

Den kan du løse på lommeregneren ved at sige:

solve(A/2=int(f(x),x,0,c),c)


Svar #2
05. november 2008 af badooo (Slettet)

Og hvis man ikke er i besiddelse af en lommeregner? Det må da også kunne skrives i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af jesperher (Slettet)

du kan hente ti 89 på nettet.. kan ikke lige huske hvor,, men google er en god ven..


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2008 af mathon

1)
A = 03∫√(x)dx = 2√(3)

2)
c^23(√(x-c)dx = √(3) og c2<3

hvorved kun én løsning bliver mulig....
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af mathon

halvparentesfejl:

c^23∫(√(x-c)dx = √(3) og c2<3   --->   c^23(√(x)-c)dx = √(3) og c2<3


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2008 af mathon

se detaljer
http://peecee.dk/upload/view/138862


Skriv et svar til: Halvering af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.