Matematik

forkort brøker

06. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig på vej:

x = (- (9y2 - 4x2)/(2x-3y))


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af ibibib (Slettet)

Benyt kvadratsætningen a2-b2 = (a-b)(a+b)


Svar #2
06. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

den øverste vil så hedde: (9y-4x)(9y-4x) - men ned nederste del kan ikke forkortes??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2008 af ibibib (Slettet)

Nej den øverste vil blive -(3y-2x)(3y+2x) = (2x-3y)(3y+2x)


Svar #4
06. november 2008 af 0fficepark (Slettet)

dvs., at når man skal forkorte en brøk så MÅ man ikke udregne den?

Men skriver vi den på min måde giver det da også mening??


Skriv et svar til: forkort brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.