Matematik

nulreglen

07. november 2008 af 007x (Slettet)

hej... jeg sidder med en opgave som vi skal op til matematik...

det er om nulreglen, og kan slet ikke komme videre...

fx er der en opg. der hedder:          1/( 3) x3 + 2x =0 

håber der er nogen der kan hjælpe XD 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2008 af Arctan (Slettet)

(1/3)x3 + 2x = 0

x · (x2 + 6)/3 = 0

x = 0      eller    x2 + 6 = 0 ⇒ x2 = -6 ⇒ x = ±√(-6) = ±√(6i2) = ±√6 i


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2008 af mathon

...eller da Dm(f) formentlig er R

(1/3)x3 + 2x = (1/3)x*x2 + 6x*(1/3) = (1/3)x(x2 + 6) = 0

x2 + 6 > 0 for alle x € R

L = {0}


Svar #3
08. november 2008 af 007x (Slettet)

hmm okay.. tak tror jeg har fundet ud af det, sådan nogenlunde..


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.