Matematik

Forklaring?

08. november 2008 af mille.dk (Slettet)

I tabellen nedenfor ses sammenhørende værdier af kvadratet K på faldtiden t og faldvejen for en frit faldende genstand. Faldvejen s er afstanden fra det punkt, hvor genstanden bliver sluppet, og tiden t er den tid, der er gået, efter at genstanden begyndte at falde. K måles i sek^2, t måles i sek., og s måles i m.
Beskriv, hvorledes faldvejen afhænger af kvadratet på faldtiden, og opstil en hypotese for sammenhængen mellem mellem K og s. Benyt resultatet til at opstille en hypotese for sammenhængen mellem s og t.


K (sek^2):       s(m):
0,084                0,4
0,203                1,0
0,292                1,4
0,372                1,8
0,397                2,0

Hvorledes skal jeg beskrive hvordan K afhænger af t?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af mathon

...prøv at dividere s med K...


Svar #2
08. november 2008 af mille.dk (Slettet)

0,4:0,084 = ca. 4,76

1 : 0,203 = ca. 4,93

1,4 : 0,292 = ca. 4,79

1,8: 0,372 = ca. 4,84

2,0: 0,397 = ca. 5,04

Det giver jo ikke det samme nogen steder?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2008 af mathon

...men

middeltallet 4,872 ≈ 4,9

hvoraf

s = (4,9 m/s2)*t2 = ½g*t2


Skriv et svar til: Forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.