Matematik

funktionstilvækster

09. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

1) Udregn funktionstilbæksten Δy
Δy?, f(x)=(2x^2)-x, x0=3

Udregninger:
f(3+h)= (2x^2)-x

f(3)=?

Δy=f(3+h)

Da her ingen tal er (udøver x'er), kan jeg ikke lige se mig ud af, hvad jeg skal gøre

-------------------------------------------------

2) Denne ved jeg bare ikke, hvordan jeg gør

f(x)=(3x+1)/((x^2)-2)
Hvilke x-værdier kan man IKKE sætte ind?
Angiv Dm(f)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ad 2: For hvilke værdier af x giver udtrykket ikke nogen mening? Hint: Kig på nævneren.


Svar #2
09. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Forstår det stadig ikke /:


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvilken del af det? Kan du indsætte samtlige værdier i nævneren og i så fald vil udtrykket stadigvæk give mening? Hint: Kan du dividere med nul?


Svar #4
09. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Altså at sætte x=0... ville man jo godt kunne


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad nu hvis hele nævneren giver nul?


Svar #6
09. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Tjaa... så skal x jo være kvad.2 eller -kvad.2

Men det har da ikke en særlig betydning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Hvis nu nævneren er nul, giver udtrykket så nogen mening?


Svar #8
09. november 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Nej, det gør det vel ikke? ... Arrh ;b !


Skriv et svar til: funktionstilvækster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.