Matematik

Hjælp til diffentialligning

09. november 2008 af kim19 (Slettet)

Om en bestemt løsning til differentialligningen


dy / dx = (x+1) (y-1) x tilhøre R og y > 1
Det oplyses, at grafen forløber i området R x ]1; R,∞[


a) Bestem ekstremumssted og monotoniforhold for denne løsning til
differentialligningen.

Hvordan løses denne opgave, håber en kan hjælpe. tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

dy/dx = 0 ⇔ (x + 1)(y - 1) = 0

⇒ x = -1 (da y>1)

Bestem nu fortegn for dy/dx for x<-1 og x>-1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af peter lind

Du skal se på fortegnet af y'. Da y>1 er det det samme som at se på fortegnet af x+1


Svar #3
09. november 2008 af kim19 (Slettet)

x = -1

Forstår ikke hvordan jeg kan bestemme fortegne for dy/dx for x<-1 og x>-1

Er desværre ikke så god til dette


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2008 af Arctan (Slettet)

Når x<-1 er leddet (x + 1) negativt, så udtrykket (x + 1)(y - 1) er negativt.

Når x>-1 er leddet (x + 1) positivt, så udtrykket (x + 1)(y - 1) er positivt.


Skriv et svar til: Hjælp til diffentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.