Matematik

hvordan???

10. november 2008 af sissasine (Slettet)

Først : når der i en ligning med brøker er forskellige nævnere, skal man så altid finde en fællesnævner ?? eller kan man gange omvendt ?

og så denne her

1/(9a2-25)- 4/(3a+5)= (3/(3a-5) ??

står at man kan opløse nævneren i faktorere

betyder det at 9a2 = (9a) (9a)?? =

er det her helt skørt??

1*(9a)(9a)-25)-4*(3a+5)=3*(3a-5) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af peter lind

9a2-25=(3a-5)(3a+5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2008 af mathon

...alle

disse brøker er svært læselige i Forum
hvorfor
detaljer bringes vedhæftet:

Vedhæftet fil:reduktion_3.doc

Skriv et svar til: hvordan???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.