Matematik

differantialregning

10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Hej. Tænkte på om nogle kunne hjælpe mig med at differentiere nedenstående ligning. Er kørt fast i det jeg selv har fundet ud af, men det er forkert. Jeg ved at "r" skal give 2,21

Håber der er nogen der gider hjælpe med at differentiere nedenstående ligning:

A(r)=π · r · ((36/π2) · r-4 + r2)0,5

i må gerne bruge det vedhæftede dokument

Vedhæftet fil: differentialregning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan differentiere vha. CAS eller som sammensat funktion.


Svar #2
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Aner ikke lige hvad CAS er. Har prøvet som sammensat funktion, men kan ikke få det til at give det rigtige resultat. Kan åbenbart ikke rigtig finde ud af...


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Prøv at gange π*r ind i parantesen. :)

CAS = Computer Algebra System = løsning vha. lommeregner.


Svar #4
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Jeg kan altså stadig ikke få det til at passe. Kan ikke finde ud af hvad jeg gør forkert...


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at skrive din fremgangsmåde. :)


Svar #6
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Jeg ganger først π·r ind på det første led, derefter det andet, så det bliver:

A(r) = (36/(π·r3) + π·r3)0,5

Når jeg taster ovenstående ind på lommeregneren for at differentirere det, og derefter ind i solve for at finde r, bliver det til 1,2407. For resten skal det ikke give 2,21 men 1,105.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Du har også ganget forkert ind. :) Prøv at se, om du kan finde din fejl.


Svar #8
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Er følgende så ikke mere rigtig :)

A(r) = ((36·π·r)/π2 + π·r-3)0,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Niks.


Svar #10
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Jeg har egentlig prøvet at differentiere den, før du sagde jeg skulle gange ind i parentesen, og fik følgende:

A'(r) = π · ((36/π2)·r-4+r2)0,5 + π·r·0,5((36/π2)·r-4 + r2)-0,5 · (((-4·36)/π2)·r-5 ·2r)

men det kan jeg heller ikke få til at passe. Håber du kan give et hint enten med at gange ind i parentesen eller med ovenstående ligning...


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Ved at gange ind i parantesen skal du overveje hvad frontfaktorerne skal være inde i parantesen før du kan sætte dem udenfor og samtidig tage kvadratroden. Det vil sige, at når du ganger πr ind i parantesen skal du huske på, at πr skal være kvadratroden af det, du skal gange ind. Hjælper det dig videre?


Svar #12
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Nej egentlig ikke. Forstår ikke særlig meget af det :(


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: Hvilken del af det?


Svar #14
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Det hvor du snakker om kvadratrod...


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: a0.5 = sqrt(a) = √a.


Svar #16
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Skal jeg så tage kradratroden af det hele? som nedenunder?

√((36·π·r)/π2 + π·r-3)0,5)


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#16: Det kan du ikke, men du kan gange ind i parantesen. :)


Svar #18
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

sådan?

(36πr)0,5/(π2)0,5 + π0,5 ·(r-3)0,5

eller er jeg helt galt på den?


Svar #19
10. november 2008 af Emil1991 (Slettet)

Jeg ved godt at det er meget at bede om, men man kunne ikke lokke dig til at skrive svaret:) Er fuldstændig lost. Faktisk er det min lærer der har differentieret det jeg skrev ovenover, men det er åbenbart gået lidt for hurtigt...


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#19: A(r)=π · r · ((36/π2) · r-4 + r2)0,5 = ((36/π22r2r-4+r2r2π2)0.5

Denne kan du reducere og differentiere som sammensat funktion.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.