Matematik

Stamfkt

10. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Hej

" To funktioner f og g er givet ved

f(x)= 1/ e2x-1 , x>0

g(x)=1/2 *ln(e2x-1)-x , x>0

Gør rede for, at g er stamfkt til f

Jeg har startet med at differantiere g(x), hvor jeg har fået resultatet til at være

(2*e2x-1)/ (2*e2x-1) -1

(e^2x)/ (e^2x -1) -1

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af mathon

sæt "1" op på brøkstregen
se

vedhæftet

Vedhæftet fil:stamfunktionstest_1.doc

Svar #2
10. november 2008 af surfact1 (Slettet)

Men hvorfor deler du brøken op i to efter det andet lighedstegn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

brøken deles ikke op
men det benyttes,
at

1 = (e2x - 1)/(e2x - 1)


Skriv et svar til: Stamfkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.