Matematik

log

10. november 2008 af jenny123456 (Slettet)

hej, skal løse den her uden hjælpemidler og kan slet ikke finde ud af det:S så håbede på i kunne hjælpe? gerne med mellemregninger så jeg kan forstå det hehe

log(x+1)+log(x-2)=1

mange tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt, at log(a)+log(b) = log(ab) og herefter, at 10x er den inverse funktion af log(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af Arctan (Slettet)

log(x + 1) + log(x - 2) = 1,     x > 2

⇒ log((x + 1)(x - 2)) = 1

⇒ (x + 1)(x - 2) = 10

⇒ x2 - x - 12 = 0

⇔ (x + 3)(x - 4) = 0

⇒ x = 4


Skriv et svar til: log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.