Matematik

Skærinspunkt

11. november 2008 af belum (Slettet)

Hejsa!

Håber på lidt hjælp her, jeg skal bestemme skæringspuktet for de to funktioner: f(x)= -2x+8 og g(x)= -0,5x+5...

På forhånd tak... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af dnadan (Slettet)

Sæt de to funktioner lig hinanden:

f(x)=g(x), hvoraf:

-2x+8= -0,5x+5 løs denne første grads ligning, hvormed x-koordinaten til skærringspunktet nu kendes, hvad er y-koordinaten så?


Svar #2
11. november 2008 af belum (Slettet)

Det ved jeg virkelig ikke!

Hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Beregn først x-koordinaten, herefter kan y-koordinaten berenges ved indsættelse i enten f(x) eller g(x).


Svar #4
11. november 2008 af belum (Slettet)

Okay tak, nu tror jeg at jeg har fået styr på det


Skriv et svar til: Skærinspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.