Matematik

Andengradsligning

11. november 2008 af annchs (Slettet)

Er kommet lidt af vejen..man nu er jeg bare stuck! hjæælp!

Givet f(x)= - x2 +6x -3. Løs ligningen f(x) = 5. Har løst ligningen of fik den til x=2 v x=4.

Men, så står der også:

For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x) = c

1) ingen løsning

2) netop en løsning

3) netop 2 løsninger

Har udregent diskriminanten:

c = -x2 +6x -3

0 = -x2 +6x -3 -c

d = 62 - 4 * (-1 )*( -3-c)

d = 24 +4c

men hvordan kommer jeg videre?

Hjælp! please! på forhånd tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af mathon

hvad ved du om sammenhængen mellem

diskriminantens fortegn og antal løsninger for den tilhørende 2.gradsligning?


Svar #2
11. november 2008 af annchs (Slettet)

Ja det der med at d>0 er der 2 løsninger, d<0 ingen løsning og d=0 en løsning. Jeg går ud fra at jeg skal regulere på c for at ændre på d, ikke? ..men skal jeg bare gætte eller hvordan regner jeg mig frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Du skal ikke gætte men regne ...

2 løsninger ⇔ d>0 ⇔ 24+4c>0 ⇔ 6+c>0 ⇔ c>-6

do med de to andre :-)


Svar #4
11. november 2008 af annchs (Slettet)

ahh selvfølgelig!!! doh!! tusind tak!


Svar #5
11. november 2008 af annchs (Slettet)

okay..nu har jeg regnet dem ud.

Men..et problem..min facitliste siger at svaret er 6 og ikke - 6?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Din regning i #0 passer heller ikke ...

0 = -x2 +6x -3 -c

d = 62 - 4 * (-1 )*( -3-c)=36-(12+4c)=24-4c

... det checkede jeg ikke :-(


Svar #7
11. november 2008 af annchs (Slettet)

haha, det er endda min lærer der har regnet det!

Nåh, men tusind tak skal du have, så passer det!


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.