Matematik

Hjælp!!

11. november 2008 af Jullle (Slettet)

håber nogle ka hjælpe :)

antallet af individer N(t) i en population til tiden t opfylder den logistiske differentialligning.
N'(t)=a*N(t)*(M-N(t))

N(0)=3000 N'(0)=3600 og N(t)->15000 når t->Uendelig

-bestem tallene a og M
-bestem en forskrift for N(t)
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. november 2008 af abir_244 (Slettet)

jeg kan ikke åbner nogen rapport og jeg ved ikke hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af Exupery (Slettet)

Løsning:

Nu burde du kunne resten.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2008 af lielie (Slettet)

n´(t) = a * y (M - y)         differentialligningsløsning siger        y= m / 1+c*e^-aMx

så først solver du for at finde dit a, for du kender dit M gennem N(t)->15000 når t->Uendelig. Så derfor

solve(3600 = a * 3000 (15000 - 3000), a)   a --> 1 / 10000

så desolver du for at finde forskriften eller indsætter du bare dine værdier i diffligningensløsning altså

men du ved ikke hvad c er, derfor solver du vha. din punkt N(0)=3000

solve( 3000 = 15000 / 1 + c * e ^-1/10000 * 15000 * 0 , c)  c = - 12000

så din egentlig forskrift er

n(t) = 15000 / 1-12000*e^-1/10000*15000*t

håber du finder rundt i min udregninger ellers må du spørge igen, hvis du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2009 af yildiz (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig hvordan du finder M ?


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.