Andre fag

Kort opgave til pædagog studiet.

12. april 2003 af sn1per (Slettet)
Halløjsa

Jeg står midt i min eksamensperiode og skal bruge noget inspiration, idet jeg grundet sygdom på et forløb har været for meget fraværende, og skal indhente det forsømte med en opgave på en 5-6 sider. Emnet skal være som følger : Drama, dansk, musik eller værkstedsforløb. Nogen der lige ligger inde med sådan en sag, jeg kan få lidt inspiration fra? Det er ikke så skægt at læse til psykologi eksamen samtidigt med der skal skrives en opgave.. :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Måske kan du bygge noget på det der :


Undervisningsforløb
Fælles indskoling
Børnehaveklasse, 1. klasse, 2. klasse
Fælles projekt : De vilde dyr
Involverede fag : Dansk, natur og teknik, bevægelse, billedkunst




Billedkunst






Projektets beskrivelse, didaktiske overvejelser :


- Mål.:

Gennem kreativ iagttagelse og sansning at gøre indtryk til udtryk gennem en kreativ proces, hvor den enkelte elev får mulighed for at tilegne sig både færdigheder og erfaringer omkring de vilde dyr. Hermed ønsker man at fremme de kognitive processer og den sproglige bevidsthed hos eleverne igennem en sproglig bearbejdning såvel af sanseindtryk, projicering af emnet, samt af den egentlige billedkunstneriske virksomhed.
Der tages udgangspunkt i elevernes alder og niveau. projektet gennemføres ved holddeling på tværs af klasserne. På denne måde ønsker vi at fremme det sociale samvær på skolen, hvor de små lærer af de store. Tværfaglighed sikrer en videre forarbejdelse af emnet ved at belyse forskellige sider og synsvinkler. Hele barnet søges inddraget, både induktivt og en intuitivt, ved at tilføje den æstetiske dimension til den narrative, naturvidenskabelige og motoriske.



- Midler :

Både skitsetegninger og skulpturfremstilling tages i brug i forløbet. Skitsetegninger har til formål at registrere indtryk to-dimensionalt på stedet og kan anvendes til senere brug, når skulpturen udfærdiges, mens skulpturen giver en anden tilgang til emnet ved at tilføje projektet den tredje dimension.
Til skitsetegninger, vælges farveblyanter eller tusch. I forhold til arbejdsgruppen, vælges ler som middel til at udfærdige de rumlige billeder, da ler er et dejligt nemt, billigt og anvendeligt plastisk materiale, som lader sig forme efter behag. Det anvendte materiale er relevant i forhold til elevernes alder og muliggør gruppearbejde.





- Metode :

Besøg i zoologisk have
Skitsetegninger : hver elev udfører skitsetegninger af dyr efter eget valg

To timers undervisningsforløb for hver gruppe / samme fremgangsmåde gentages for hver gruppe
sproglig bearbejdning omkring iagttagelser :
de vilde dyr / de tamme dyr ( nyttedyr, kæledyr, husdyr , opdræt), bemærk en elefant både kan være et vildt og et tamt dyr ! er de farlige ? hvordan er deres tænder ?
hvordan ser de ud ? ser de venlige ud ? hvor store, hvor tunge de ? hvordan er deres ører, snabel, ben, horn ? er de glatte , pels ? Er de stille ?
Leret brændes og skulpturerne males på et senere tidspunkt, da vi mener, at brænding er nødvendig både for at skaffe indsigt i den keramiske proces, samt for at give holdbarhed til det færdige resultat. Skulpturerne udstilles til sidst, hvor hver elev præsenterer sit dyr for de andre. I denne sammenhæng kan fremstilling af bur eller anlæg ved hjælp af hønsetråd, skokasser, med mere være yderst relevant.
Forslag til kommende projekt:
. projekt omkring elefanten ved at tage udgangspunkt i byens skulpturer : elefant(gymnasium, mammut ( mammutpladsen)
. parallelt projekt omkring de tamme dyr ved at tage udgangspunkt i et bondegårdsbesøg , byens skulptur : tyr, pattegrise (kunstmuseum).
------------------------------------

Jeg har også en opgave liggende over normalitetsbegrebet, men så skulle du barbere den, da den er på 12 sider.
Med venlig hilsen, Pierre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har sendt min opgave om normalitetsbegrebet til studi.dk.
Med venlig hilsen,
Pierre

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2003 af Jean

Den kan nu findes her:

http://www.studi.dk/opg/?vis=opgdetail&opg=1384

Skriv et svar til: Kort opgave til pædagog studiet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.