Matematik

Vektorfunktion

12. november 2008 af aiSHaa58 (Slettet)

Hej

En opgave jeg ikke forstår, Håber der er nogen der kan hjælpe:

Et Post-fly skal nedkaste en sæk julepost. Flyets hastighed er konstant 70[m/s] i vandret retning. Flyets højde er konstant 250m. Til tidspunktet t=0 er den vandrette koordinat lig med 0m.

a) Opstil en vektorfunktion der beskriver flyets banekurve.?

Efter 10 s kastes sækken. udover den vandrette bevægelse falder sækken mod jorden, påvirket af tyngdeaccelerationen, g =9,82 m/s2. Der regnes ikke med luftmodstand.

b)Opstil en vektorfunktion der beskriver sækkens banekurve.?

Jeg er ikke god til vektore i rummet så håber der er nogen der vil hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2008 af mathon

...bevægelsen er i et lodret plan...

brug formlerne for det skrå kast...


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du behøver også kun at opskrive ligninger i xy-planen.

a) du ved at vx=70m/s og vy=0m/s, da højden er konstant

b) Brug formlerne for det skrå kast.


Svar #3
12. november 2008 af aiSHaa58 (Slettet)

Men det her er Matematik,,,

Er skrå kast ikke Fysik?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Der skal jo matematik for at beskrive de fysiske fænomener :)


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.