Matematik

Hjælp haster

16. november 2008 af Khao Liam (Slettet)

Hej

min lommeregner fucker? 

jeg solver; solve(350000=b*e^(k*5), b and k) 

jeg får ikk noget resultat.. er det kun min lommeregner? Ti-89..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Der er uendelig mange løsninger til den ligning, da k og b begge er variabler (som din lommeregner også skriver) ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Du har sikkert faldet over den generelle formel for en naturligeksponentialfunktion:

f(x) = b*e^(k*x) = b*a^x

Hvor k=ln(a) <=> a=e^k


Svar #3
16. november 2008 af Khao Liam (Slettet)

#2

jo, den er jeg faldet over...

efter desperate midler til at finde resultatet, har jeg kigget om bag i bogen.. b = 327395, k= 0,01335

det slet ikk i nærheden af hvad jeg har fået - eller retter sagt, prøvet at få.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Du kan ikke løse en ligning, entydigt, af hensyn til to variabler, f.eks:

solve(350000=b*e^(k*5), b and k)

Du har ikke nok informationer, hvordan lyder opgaven, og hvad får du afvide?


Svar #5
16. november 2008 af Khao Liam (Slettet)

Indbyggertallet i en by er angivet ved N(t)=b*e^(kt), hvor t er antal år efter 1990. I 1995 var der 350.000, og i 2005 400.000

a) bestem tallene b og k


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

350000=b*e^(k*5)

400000=b*e^(k*15)

To ligninger to ubekendte.


Svar #7
16. november 2008 af Khao Liam (Slettet)

okay..

er noget til at, kan det her lad sig gøre?  

= e^(k*5-15)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Der er meget der kan lade sig gøre, men hvor kommer det udtryk fra og hvilken metode har du brugt?


Svar #9
16. november 2008 af Khao Liam (Slettet)

400000/350000 = b*e^(k*5) / b*e^(k*15)


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Den vender forkert, men ideen er fin.

400000/350000 = b*e^(k*15) / b*e^(k*5)

400000/350000 = e^((k*15)-(k*5))

400000/350000 = e^(10*k)

osv.


Svar #11
17. november 2008 af Khao Liam (Slettet)

jo tak..

har lige fundet k


Svar #12
17. november 2008 af Khao Liam (Slettet)

underopgave..

bestem den årlige procentvise stigning i indbyggertallet?...

hva


Skriv et svar til: Hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.