Matematik

Tangent til differentialligning

18. november 2008 af Djans (Slettet)

Jeg har problemer med opgave 8.006 i følgende link: http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

Kan simpelt ikke huske metoder, hvorpå man gør dette, og kan ikke finde det rundt omkring på diverse sider!?

Samtidig har jeg problemer med 8008 i samme link, hvor problemet er at jeg ikke kan få fat i hvordan ligningen skal opstilles og dermed  komme videre med opgaven.

Nogle der kan hjælpe med de to opgaver? Ville være super!

PFT


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af mathon

8.006
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=600442


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af mathon

8.008

dy/dx = y' = 0,084*C*e0,084t

y = C*e0,084t

y = C*e0,084*0  = 10 ⇔ C = 10, hvoraf

y = 10*e0,084t og t ≤ 7


Skriv et svar til: Tangent til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.